Hírek

Egyéb hírek - 2015. április 15, szerda

Ismét sugárvédelmi tanfolyam

Tisztelt Kollégák !
 
A 16/2000 EüM. rendelet szerint sugárveszélyes tevékenységet (RTG, izotóp, sugárterápia) érvényes sugárvédelmi tanfolyami végzettséggel lehet folytatni. Az illetékes Kormányhivatal Sugáregészségügyi Decentruma ("ANTSZ") a végzettségeket ellenőrzi. Az utóbbi időben lefolytatott ellenőrzések tanulsága az, hogy sok dolgozónak hiányzik vagy lejárt végzettsége van. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szakképzettségek (képi diagnosztikai felsőfokú, orvosi szakvizsgák, stb.) csak abban az esetben fogadhatók el, ha szerepel bennük ANTSZ által akkreditált bővített vagy átfogó sugárvédelmi tanfolyamnak megfelelő végzettség. De ezek is lejárnak 5 év után, megújítandók !
 
 
 2015. év I. félévében Pécsett még az alábbi időpontban szervezünk bővített sugárvédelmi oktatást
 
Bővített sugárvédelmi tanfolyamot (azok részére, akik még ilyen oktatásban egyáltalán nem részesültek, valamint akiknek a korábbi bizonyítványa az érvényességén – 5 év – túl több mint 1 évvel lejárt) egy alkalommal tartunk:
 • 2015. április 23-24. (csütörtök-péntek)
 
Bővített sugárvédelmi továbbképzést (ráképzés azok részére, akik érvényes bizonyítvánnyal rendelkeznek, illetve bizonyítványuk érvényességének lejárta 1 éven belül van) szintén egy alkalommal tartunk:
 • 2015. április 24. (péntek)
 
Alapfokú sugárvédelmi tanfolyamot (betegszállítók, takarítók, műtőssegédek, stb. részére) a jelentkezők számától függően a fenti időpontokon belül csütörtöki napokra tervezzük szervezni. Várjuk mielőbbi visszajelzésüket alapfokú tanfolyami igényükkel kapcsolatban.
 
Helyszín:
 • Fenti tanfolyamok lebonyolításához a jelentkezők számától függően foglalunk termet, így annak pontos címéről a már jelentkezetteket külön értesíteni fogjuk a jelentkezés lapjukon feltüntetett e-mail és/vagy telefon elérhetőségen.
 
Részvételi díj:
 • Valamennyi típusú, illetve időpontú sugárvédelmi oktatás díja 17.000,-Ft/fő
 
Jelentkezés:
 • Jelentkezni a csatolt jelentkezési lap kitöltésével lehet, melyet faxon vagy levélben a megadott címre illetve számra,  vagy emailon sonarbt@chello.hu címre várunk. Vagy le lehet adni a  PTE KK Radiológiai Klinika titkárságán. Egyéb információ: joseph.kobor@gmail.com.
 • A jelentkezési lapon kérjük, legyenek szívesek aláhúzni annak a tanfolyamnak a dátumát, amelyre jelentkeznek!
 • Amennyiben nem az egyén viseli a tanfolyam költségét, abban az esetben feltétlenül szükséges a jelentkezési lap alján a munkáltatói nyilatkozat aláírása, bélyegzése.
 
Kredit pont orvosok részére:
 • A tanfolyamot és a továbbképzést is akkreditáltattuk orvosoknak.
  • Teljes bővített tanfolyam esetén: 50 kredit pont
  • Bővített tanfolyami továbbképzés estén: 24 kredit pont
 • Figyelem! A Szakmai Kollégium Fog- és szájbetegségek Tagozata a hozzá tartozó szakképesítések esetében mind a tanfolyamra, mind a továbbképzésre 10 kreditet vesznek figyelembe.
 
Üdvözlettel a szervezők nevében:
dr. Kóbor József,
PTE Sugárvédelmi Szolgálat
 

Letölthető dokumentum(ok)

Hírarchívum