Hírek

Felvételi hírek - 2014. február 4, kedd

Orvosi biotechnológia MSc Nyílt Nap - 2014. február 10., 10:00

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Nyílt Napot szervez az Orvosi Biotechnológia MSc képzés bemutatása céljából 2014. február 10-én, 10:00 órai kezdettel.

Képzési forma:angol nyelvű mesterképzés

Képzési idő: 4 félév

Képzési terület: orvos - egészségtudományi

Finanszírozási forma: állami ösztöndíjas, állami részösztöndíjas, önköltséges

Felvételi követelmény: felsőfokú szakirányú oklevél

Szakirányok: molekuláris biotechnológia
sejt és szövettechnológia

A képzésről

Az okleveles orvosi biotechnológusok a biomedicinális tudományterületeken tevékenykednek, munkájuk kutatási, alkalmazási, fejlesztési és működtetési tevékenységet egyaránt magába foglalhat. A természettudományos, informatikai és orvostudományi ismereteket kombináló mesterképzés két szakirányon kínál mélyebb ismereteket: sejt és szövettechnológia, illetve a molekuláris biotechnológia.

A molekuláris biotechnológia szakirányt választókat a képzés felkészíti molekuláris interakciók leírására, molekuláris és rendszerszemléletű biológiai és genetikai ismeretek biotechnológiai kutatásban és fejlesztésben való alkalmazására, biotechnológiai gyógyszerkutatási és fejlesztési tevékenységre, molekuláris diagnosztikai módszerek kifejlesztésére és alkalmazására, valamint új terápiás módszerek, illetve hatóanyagok kifejlesztésére, különös tekintettel az onkológiai vonatkozásokra.

www.felvi.aok.pte.hu

Hírarchívum