Hírek

Csak a szervezeti egység oldalon megjelenő hír - 2020. március 26, csütörtök

Összefogás az Anatómiai Intézetben

„Március 11-én úgy az Anatómia Intézetet, mint az egész egyetemet megrázta a hír, hogy az egyetemek bizonytalan időre bezárnak és digitális távoktatásra térnek át. Az első sokk után megkezdtük a felkészülést, amire a váratlan tavaszi szünet nagyon jó alkalmat biztosított. Lehetőségünk volt olyan tananyag készítésébe fogni, amely a körülményekhez képest a legjobban pótolja az órákat.

Ehhez a rendelkezésünkre álló minden eszközt bevetettük, és az intézet minden dolgozója példásan összefogott, hogy minél hamarabb a hallgatóink kezébe adhassuk azt az eszközt, aminek a segítségével folytathatják a tanulást. Mindenki kiveszi a részét a munkából. Van, aki a videók születése mellett bábáskodik, vannak, akik otthonról jegyzetek, elektronikus tananyagok készítésével, fordításával, valamint új online tananyagok feltérképezésével segítik elérni a célt, mások pedig a hátteret biztosítják a komoly munkához.

Anyagaink jelentős része a YouTube-on is elérhető.

Készítettünk olyan oktatóvideókat is, melyeken tetemeken demonstráljuk a legfontosabb képleteket. Ezek a felvételek kegyeleti és személyiségi jogi megfontolásból csak zárt csoportokban, a Microsoft Teams felületén, illetve saját honlapunkon, azonosítást követően érhetőek el. A távoktatási platformok használatát sikerült mindenkinek elsajátítania. Számos hasznos kontakt órát tartottunk már, hallgatóink megelégedésére. Míg az egészségügyi ellátóhelyek a betegekért a frontvonalban harcolnak, addig mi a hátországban küzdünk azért, hogy minél sikeresebben vehessük ezt a hatalmas akadályt.”

Dr. Farkas József

 

 

Hírarchívum