Esemény

Migrációs egészségügyi szakember képzés - Nyílt Nap, 2018, január 31., 11:00 óra


2018. január 31, szerda 11:00–13:00

2018. január 31-én, 11:00 órai kezdettel a PTE ÁOK Műveleti Medicina Tanszék munkatársai Nyílt Nap keretében mutatják be a Migrációs egészségügyi szakember szakirányú továbbképzést, a képzés sajátosságait.

Helyszín: PTE ÁOK Műveleti Medicina Tanszék, 7624. Pécs, Szigeti u. 12. G. épület

A „Migrációs egészségügyi szakember” szakirányú továbbképzés célja, hogy egy olyan új, egyre növekvő fontosságú területen biztosítson szakképzési lehetőséget, amely a hazai és nemzetközi képzési kínálatból még mindig hiányzik. A kurrikulum célja olyan szakemberek képzése, akik multidiszciplináris tudással és szakértelemmel rendelkeznek a migrációhoz kapcsolódó egészségügyi, közegészségügyi, és a hozzájuk kapcsolódó területeken. A kurzus számos témakört felölel, mint például a migránsok közvetlen egészségügyi ellátása, az egészségügy/egészségügyi rendszerek migrációs-helyzet figyelembevételével történő tervezése,  egészségpolitika, alkalmazott szociológia, közgazdaságtan, egészség-közgazdaságtan, valamint az interkulturális kompetenciák jelentősége a migránsok egészségügyi ellátásában.

A képzés során megszerzett ismeretek és kompetenciák elengedhetetlenek a migráns egyének és közösségek (külföldi munkavállalók, menekültek, emberkereskedelem áldozatai, valamint az etnikai kisebbségek stb.) speciális egészségügyi szükségleteinek kielégítéséhez. A képzés célja, hogy hozzájáruljon a migránsok és más, a társadalmi perifériára szorult személyekhez kapcsolódó egészségügyi/ közegészségügyi kihívások problémamentes és sikeres kezeléséhez.

A program a WHO Európai Irodájának teljes támogatását élvezi.

Szakirányú továbbképzés részletei